Országos kompetenciamérés - évenkénti eredményei

2019. májusában tizenhetedik alkalommal került sor az Országos kompetenciamérésre, amelyen minden 6. és 8. évfolyamos tanuló részt vett. Célja a diákok szövegértési képességeinek és matematikai eszköztudásának a feltérképezése. A kompetenciamérés eredményeiről a következő év február végéig készül el a nyilvános jelentés, amelyet minden iskola és fenntartó megkap, amelynek segítségével elhelyezheti magát az országos képességskálán, és összehasonlíthatja eredményeit a hozzá hasonló iskolákban tanuló diákok eredményeivel.


A jelentések nyilvánosat, bárki szabadon megtekintheti  a https://www.kir.hu/okmfit weboldalon.

Az Oktatási Hivatal nemcsak összesítő, hanem tanulói szintű elemzéseket is készít. A tanulói szintűre mérési azonosító számmal lehet bejutni, amellyel minden hatodikos és nyolcadikos tanulónk rendelkezik.

A kompetenciamérés nem az adott év tananyagának számonkérése, hanem a megszerzett ismeretek gyakorlati életben való alkalmazásának képességét méri.

Az összesítő elemzések az iskolában folyó munka és az alkalmazott módszerek eredményességének visszaigazolása.


Tel.: +36-32-418-270
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el